خواص روغن درخت چای برای پوستtto

سلامتی و پزشکی



خواص روغن درخت چای برای پوستtto

ا




خواص و موارد مصرف روغن درخت چای:

  - روغن درخت چاپ باعث بهبود عوارضی از قبیل شوره سر می‌شود ضمن آنکه می‌توان چند قطره از آن را به شامپوها و لوسیونهای ضد شوره افزود تا کارآیی آنها را افزایش دهد.

  - روغن درخت چای در شامپو، پودر و روغن بچه، دستمالهای ضد باکتری (دستمالهای پاک کننده آرایشی)، محصولات مراقبت از پوست (مثل کرمهای شب و روز، مرطوب کننده‌ها و لوسیونهای دست و بدن) به کار برده می‌شود.

  - این روغن برای پوستهای چرب و مشکل آفرین بسیار مناسبت است و می‌توان آن را به صورت خالص و در مقادیر اندک برای بر طرف کردن لک و جوش به موضع زد.

 

  - روغن درخت چای برای درمان پوست‌های مبتلا به جوش غرور، ترکهای موجود در سطح پوست، خشکی پوست، رفع التهابات پوستی و قارچهایی که در سطح ناخن هستند استفاده می‌شود.

  - روغن درخت چای به پوست نرمی‌و لطافت می‌بخشد و این ماده به شکل روغن، ژل و یا کرم موجود است.

  - در ساخت کرم‌های مخصوص جوش نیز از روغن درخت چای استفاده می‌کنند. (کرم‌های مخصوص جوش: این کرم التهابات پوستی را از بین برده و پوست را به وضعیت طبیعی خود نزدیک می‌کند. لازم به ذکر است که پیش از مصرف پوست باید کاملاً تمیز باشد.)

  - از روغن درخت چای در ساخت کرم‌های سوختگی و کرم‌های ضد قارچ استفاده می‌شود. (کرم‌های سوختگی: این نوع کرم ضدالتهاب و خارش است و پوست را صاف و یکنواخت می‌سازد. کرم ضد قارچ: این کرم قارچهای پوستی را که باعث خارش می‌شود از بین می‌برد.)

 

  - روغن درخت چای دارای خواص ضدعفونی کننده، ضد قارچی و ضد ویروسی است، ضمن اینکه ذاتاً قدرت آنتی بیوتیکی دارد و یکی از سودمندترین روغنهای دارویی است. این روغن را می‌توان برای درمان عفونتهای قارچی از قبیل برفک به کار برد.

  - از روغن درخت چای در محصولاتی مثل خمیر دندان و دهانشویه استفاده می‌شود. عملکرد آن در خمیر دندان بدین صورت است که مانع تشکیل پلاک‌های دندان می‌گردد، این ماده ضدباکتری است و از بیماریهای لثه جلوگیری می‌کند.

 

 

در اصطلاح عمومی به تعدادی از درختان TEA TREE OIL گفته می شود ولی از نظر علمی ،‌گونه ی اصلی این گیاه درختی با نام علمی ، IMELALEUCA ALTEMIFOLIA می باشد که از خانواده ی مورد (MYRTACEAE) است . این درخت بومی استرالیا بوده که بیشتر در نواحی ساحلی آن وجود دارد ، درختی همیشه سبز به ارتفاع حدود 6 متر ، با برگ هایی نوک تیز و معطر می باشد.

از دیگر گونه های این درخت M.VIRIDIFLORA است که اسانس آن در تجارت به نام NIAOULIOIL (نیااولی اویل ) و M.CAJUPUTI می باشد که اسانس آن به نام CAJUPUTIOIL مشهور است . ترکیبات اسانس گونه های مختلف این درخت تا حدی مشابه بوده و از آن ها استفاده های یکسان به عمل می آید.

نکته ی مهمی که باید در نظر داشت این است که بسیاری از افراد این گیاه را به دلیل تشابه اسمی یا چای معمولی اشتباه می گیرند . در حالی که این درخت هیچ ارتباطی با گیاه چای ندارد . نام علمی چای معمولی CAMELIA SINENSIS می باشد که از خانواده ی چای بوده و از همه نظر با درخت مذکور اختلاف دارد.

 

تاریخچه

 

اولین مورد استفاده از (TTO) TEA TREE OIL در سال 1920 در جراحی و دندانپزشکی بود. اثر درمان بخشی این گیاه در زخم ها ، باعث شد که در جنگ جهانی دوم از این گیاه برای جراحات پوست استفاده شود . در حال حاضر این اسانس به میزان زیادی در فرمولاسیون لوسیون ها ، شامپوها و صابون ها استفاده می شود.

ترکیبات مهم شیمیایی

 

اسانس از برگ های درخت به روش تقطیر با بخار (STEAMDISTILCATION) به دست می آید . از مهمترین ترکیبات این گیاه می توان به 4 – ترپی نئول (4-TERPINEOL) به میزان چهل درصد یا بیشتر ، سینئول (CINEOL) ، نرولیدول (NEROLIDOL.) و ویریدی فلورول (VIRIDIFLOROL) اشاره کرد.

اثرات دارویی مهم

 

یکی از خواص مهم این گیاه ،‌ضد میکروبی بودن آن است . چون گیاه خاصیت تحریک پذیری و ملتهب کننده روی پوست ندارد ، از آن در درمان زخم ، آکنه و سوختگی ها استفاده می کنند . یکی از دلایل استفاده ی آن در صابون، وجود همین خاصیت است.

این گیاه در تهویه به عنوان مطبوع کننده کاربرد دارد که دارای خواص ضد میکروبی در فضا نیز می باشد . اسانس این درخت به دلیل وجود ترکیباتی از جمله LI-TERPINEOL بر روی میکروارگانیسم هایی از جمله کاندیدا آلبی کنس (CANDIDA ALBICANS) ، اشرشیاکلی (ESCHERCHIA COLI) ، استافیلوکوک اورئوس (STAPHYLOCOCUS AUREUS) و پزدوموناس آئروژینوزا (PSEUDOMONAS AEROGINOSA) موثر است . ترکیبات دیگر این رایحه نیز اثرات خوبی بر روی میکروارگانیسم هایی از جمله استافیلوکوک اپی درمیس (STAPHYLOCOUS EPIDERMIS) و پروپی اونی باکتریوم اکنه (PROPIONIBACTERIUM ACNES) دارد . همچنین رایحه ی درخت چای روی بعضی میکروارگانیسم های بی هوازی نیز موثر است.

پمادهای تهیه شده از این اسانس ، دارای خواصی بر ضد بعضی از قارچ های پوستی و یا ناخن بوده که در آزمایشات بالینی به اثبات رسیده است.

همچنین روغن درخت چای در تهیه ی محلول های بخور برای مشکلات تنفسی و قطره های بینی با خواص ضد میکروبی کاربرد دارد.

محصولات دیگری جهت کاهش التهاب ریوی و وداروهای مسکن سرفه از این رایحه تهیه شده است . این اسانس در صنایع آرایشی و بهداشتی و به خصوص در عطر سازی و درمان های دیگر در رایحه درمانی (AROMATHERAPY) مورد استفاده است.

عوارض جانبی

 

ممکن است بعضی افراد نسبت به ترکیبات موجود در رایحه ی درخت چای از جمله آلفالیمونن (LIMONENE) ، حساسیت داشته باشند . این عوارض در این افراد به صورت اگزما (ECZEMA) یا خراش های پوستی (DERMATITIS) ظاهر می گردد.

در ایران گیاهان تولید کننده ی اسانس درخت چای وجود ندارد و گونه های مختلف آن در مناطق از جمله هند ، اقیانوسیه ، استرالیا و مالزی می رویند . اسانس درخت چای به صورت مایعی بی رنگ تا زرد رنگ ، دارای بوی تند و معطر و مشابه اوکالیپتوس است که در آب ، غیر محلول و در الکل ، محلول می باشد . در مواردی به عنوان تقلب به تربانتین (TURPENTIN OIL.) و مواد دیگر اضافه می کنند که آثار دارویی آن را تحت تاثیر قرار می دهد.

طبق تحقیقات اخیر انجام شده؛ علاوه بر تمام خصوصیات گفته شده درباره روغن درخت چای،توسط تحقیقات نوین انجام شده توسط دانشمندان، مشخص شده که روغن این درخت خاصیت ضدسرطانی دارد.

نتایج این تحقیق نشان داده است که از روغن درخت چای می‌توان در آینده بعنوان یک روش درمانی موثر، سریع، ایمن و ارزان قیمت برای سرطانهای پوستی غیر از ملانوم استفاده کرد.

در این پژوهش سه ساله که در گروه تحقیقاتی دانشگاه غرب استرالیا انجام گرفته مشخص شد: تومورهای جامدی که زیر پوست بدن موشهای آزمایشگاهی رشد کرده و با فرمول روغن درخت چای تحت درمان قرار گرفتند، رشد تومور را متوقف کرده و ظرف یک روز درمان،‌ تومور را سرکوب می‌کند. پس از سه روز دیگر تومور قابل تشخیص نخواهد بود، روغن درخت چای یک منبع طبیعی و احیا شدنی از درخت چای بومی نیو سوت ویلز است.

این پژوهش در نشریه آنلاین «فارماکولوژی، شیمی درمانی سرطان» منتشر شده است.

  با توجه به فواید منحصر به فرد روغن درخت چای برای درمان انواع مشکلات پوست و مو، استفاده از آن به عنوان درمان کننده بسیاری از اختلالات پوستی به جز در افراد دارای حساسیت به این فرآورده؛ توصیه می شود. در صورت بروز حساسیت های جلدی نظیر اگزما و خارش پوست، از استفاده گسترده این فرآورده خودداری نمایید.

همچنین در صورتی که به شوره سر مبتلا هستید، می توانید از شامپوهای حاوی این عصاره درمانی به عنوان شامپویی اثر بخش در درمان شوره سر استفاده کرده و پس از چهار هفته استفاده؛ شاهد درمان قطعی شوره سر باشید. در حال حاضر در داخل کشور نیز بعضی از شرکتهای آرایشی و بهداشتی به ساخت فرآورده هایی ازین محصول روی آورده اند که شامپوی "روغن درخت چای پرمون "  و شامپوی ضد شوره صحت دو برند از بهترین آنهاست.


فهرست منابع:

1- تحریریه مجله صنایع بهداشتی و آرایشی (مترجم)- شیوه‌های ساده دستیابی به زیبایی طبیعی (لیزارل)- چاپ اول انتشارات موثقی 1381.

2- مجله دنیای تغذیه - شماره سی و سوم.

3- خبرگزاری ایسنا

4- سایت فرهنگی آفتاب

5-www.sehat.ir

 



می پسندم نمی پسندم

تعداد بازديد : 1864

تاریخ انتشار: ساعت: 12 AM

برچسب ها : ,
نظر

مطالب مرتبط

بخش نظرات این مطلب


برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:










دوستان و همکاران

با مرجع گرافیک دوست شوید !

محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما محل لگوهای شما
تمامی حقوق سایت و قالب برای((سلامتی و پزشکی)) محفوظ می‌باشد و هرگونه سؤاستفاده و کپی برداری پیگرد قانونی دارد | کپی رایت ۲۰۱۳
طراحی و سئو:6882 ترجمه: 6882